Arviointikeinoja digiympäristössä


  12.10.2017 klo 14:00 - 15:00
Verkossa,  Adobe Connect,  Huone: http://flax.xamk.fi/ekampus

Sisältö

Arviointi on yksi suurimpia ja keskeisimpiä osia opetuksesta ja se voi viedä suuren osan opettajan työajasta. Arviointiin kannattaakin panostaa, koska se kertoo opiskelijalle paljon hänen osaamisestaan ja ohjaa hänen toimintaansa. Tässä webinaarissa on tavoitteena tuoda esille erilaisia keinoja osaamisen arviointiin erityisesti digiympäristössä sekä tuoda näkökulmia suurten opiskelijaryhmien arviointiin.  Webinaarissa esitellään alustusten ja esimerkkien avulla erilaisia vaihtoehtoja opettajan tekemiin arviointeihin sekä vertais- ja itsearviointiin. Näihin käytetään Moodlen eri työkaluja sekä Portfoliota.  

Webinaarissa kuulet myös E-kampuksen tarjoamista aiheeseen liittyvistä koulutus- ja konsultaatiomahdollisuuksista. Webinaariin liittyy koulutusaineisto Moodlessa. Voit tutustua siellä materiaaliin ja webinaaritallenteeseen, vaikka et pääsisi osallistumaan webinaariin.


Webinaarin ohjelma:

14.00 – 14.10 Osaamisen arviointi ja sen tavoitteet amk:ssa
   
14.10 – 14.20 Opettajan tekemä arviointi
 

Tutustutaan arviointiasteikon käyttöön Moodlessa ja siinä esiin tuleviin haasteisiin. Esille tuodaan myös arviointimatriisin hyödyntämismahdollisuuksia erityisesti isojen opiskelijaryhmien arvioinnissa.

14.20 – 14.35 Vertaisarviointi
 

Moodlen erilaiset mahdollisuudet vertaisarviointiin: Työpaja-aktiviteetti sekä keskustelualueen ja valinta-työkalun yhdistäminen vertaisarvioinnissa.

14.35 – 14.45 Opiskelijan itsearviointi
 

Tuodaan esille erilaisia toteutusvaihtoehtoja opiskelijan itsearviointiin Portfoliota hyödyntäen.

14.45 – 15.00 Opintojakson kokonaisarvioinnin muodostuminen
 

Esitellään Moodlen arviointikirjan käyttöä. Arviointikirjan avulla saadaan muodostettua opiskelijalle arvosana koko opintojaksosta.


Kohderyhmät

Xamk

Vastuuhenkilö

Heli Onnela

 

 

 

Ilmoittautuminen
Valitettavasti koulutuksen ilmoittautumisaika on päättynyt. Voit kuitenkin halutessasi olla vielä yhteyksissä koulutuksen vastuuhenkilöön ja kysyä mahdollisuutta osallistua.