Digitools-webinaari


  23.04.2020 klo 13:00 - 14:00
Verkossa,  Adobe Connect,  Huone: http://flax.xamk.fi/ekampus

Sisältö

Digitools -webinaarisarjassa tuodaan esille digityökalujen mahdollisuuksia ja käyttötapoja. Webinaariin voit osallistua verkossa AC -osoitteessa flax.xamk.fi/ekampus. Webinaarit tallennetaan ja ne ovat katsottavissa Staffissa myös myöhemmin.

Esittelemme webinaarissa organisaation tarjoamia työkaluja, joilla opettaja voi tehdä ja hyödyntää videoita opetuksessa. 
 

Webinaarissa käsiteltävät aiheet:

Adobe Spark Video on Adobe Spark –tuoteperheen videoeditori, jonka avulla voi helposti tehdä lyhyitä videoita eri tarkoituksiin. Videoeditori on helppokäyttöinen ja siinä on mahdollisuus yhdistää eri medioita, kuten valmiita videoleikkeitä, kuvaa, tekstiä ja ääntä. Adobe Spark Video sopii esimerkiksi erilaisten opetus- ja selitysvideoiden tekemiseen.

Branching scenario eli ’haarautuvat skenaariot’ on monipuolinen oppituntien, oppimispelien, simulaatioiden ja materiaalien laatimisen väline, joka on osa Learn-ympäristön H5P-aktiviteettia. Opettaja voi rakentaa kokonaisuuden videoista, kuvista, tekstistä ja diaesityksistä sekä niihin liittyvistä erilaisista kysymyksistä. Opiskelija etenee kokonaisuuden eri haaroissa tekemiensä valintojen perusteella.

Flipgrid on vuorovaikutuksellisten videopalautusten paikka, jossa opiskelija voi esittää videolla vastauksensa opettajan tehtävänantoon. Flipgrid sopii suullisten tehtävien tekoon sekä videopalautuksiin, jossa opiskelijoiden tulee nähdä toistensa videot. Flipgrid sopii myös videoesittelyihin kurssin alussa. 

ThingLink on interaktiivisten kuvien ja videoiden palvelu, jossa taustaksi voi laittaa kuvan tai videon johon merkitään eri kohtiin sisältöjä. Kuvaan voi liittää esim. tekstiä, videon, kaaviokuvan, kysymysvisan, tai linkin mille tahansa verkkosivulle. ThingLink sopii tilanteiden simulointiin teoriassa, sekä erilaisiin perehdytyksiin tai paikkojen esittelyihin. Thinglinkillä voi tehdä myös tehtävänantoja kertoen mihin tulee tutustua ja mitä tulisi miettiä. 

Sekä Adobe Spark Videoon, Flipgridiin että ThingLinkiin kirjaudutaan koulun tunnuksella ja salasanalla Microsoft-kirjautumisen avulla. 

 

 


Kohderyhmät

Xamk

Vastuuhenkilö

Sari Metsälä

 

 

 

Ilmoittautuminen
Valitettavasti koulutuksen ilmoittautumisaika on päättynyt. Voit kuitenkin halutessasi olla vielä yhteyksissä koulutuksen vastuuhenkilöön ja kysyä mahdollisuutta osallistua.